Scroll Top

VAROVANJE ZASEBNOSTI

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Klub MOTOKROS TONI MULEC 501, Legen 125, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu obdeluje osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov).

Upravljalec osebnih podatkov, ki so vneseni na spletni strani https://tonimulec.si oziroma so pridobljeni na podlagi teh podatkov je Klub MOTOKROS TONI MULEC 501. Klub ne izvaja profiliranja, obdelava pa se izvaja na način, da je skozi zagotovljena sledljivost. V kolikor bo upravljalec osebne podatke obdeloval s pogodbenimi obdelovalci, bo v ta namen sklenjena pogodba o obdelavi v skladu z zahtevami aktualne zakonodaje.

Kot vodila bi ravnanju z osebnimi podatki klub upošteva naslednja:

 • Obdelava je zakonita, poštena in pregledna. Informacije in sporočila, ki se nanašajo na obdelavo osebnih podatkov, so posameznikom lahko dostopne in razumljive, izražene v jasnem in preprostem jeziku.
 • Podatki so zbrani za izrecne in zakonite namene ter se ne obdelujejo dalje na način, ki ni združljiv s temi nameni.
 • Obdeluje se najmanjši obseg podatkov, kar pomeni, da so osebni podatki ustrezni, relevantni in omejeni na namene, zaradi katerih se obdelujejo.
 • Podatki so točni in kadar je to potrebno, posodobljeni, zato so predvideni in izvedeni ukrepi za njihove posodobitve.
 • Podatki se hranijo le toliko časa, kolikor je potrebno za namene, za katere se obdelujejo (omejitev shranjevanja).
 • Obdelava osebnih podatkov poteka na način, ki skozi zagotavlja njihovo varnost, vključno z zaščito pred nedovoljeno ali nezakonito obdelavo ter zlonamerno izgubo, uničenjem ali poškodbo. V ta namen so predvideni ustrezni tehnični in organizacijski ukrepi.

Prodajalec obdeluje osebne podatke na naslednjih podlagah:

 • Privolitev – posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, je privolil v obdelavo njegovih osebnih podatkov v enega ali več določenih namenov. Posameznik lahko privolitev vedno prekliče, preklic pa je enako enostaven, kot je bila privolitev sama. Privolitev je prostovoljna.
 • Obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe, katere pogodbena stranka je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takšnega posameznika pred sklenitvijo pogodbe. Tako se denimo obdeluje podatek o naslovu spletnega naročnika, kateremu se pošlje naročeno blago.
 • Obdelava je potrebna zaradi izpolnitve zakonske obveznosti, ki velja za upravljalca (npr. obdelava podatkov zaradi vodenja računov).
 • Obdelava je potrebna za zaščito življenjskih interesov posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali druge fizične osebe (ta podlaga bo prišla v primer zelo izjemoma).
 • Obdelava je potrebna za opravljanje naloge v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene upravljalcu.
 • Obdelava je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljalec ali tretja oseba, razen, kadar na takimi interesi prevladajo interesi in temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov, zlasti, kadar je posameznik otrok. Primer je neposredno trženje.

Potrošnik ima v zvezi s svojimi osebnimi podatki pravico do:

 • preglednosti v zvezi z njegovimi osebnimi podatki (vse informacije, ki se mu zagotavljajo so v jedrnati, pregledni, razumljivi in lahko dostopni obliki ter jasnem in preprostem jeziku),
 • dostopa oziroma seznanitve s svojimi osebnimi podatki,
 • popravka,
 • izbrisa (pravica do pozabe)
 • omejitve uporabe
 • prenosljivosti in
 • ugovora.

Za vse informacije in zahtevke v zvezi z osebnimi podatki je na voljo pooblaščena oseba kluba, dostopna na elektronskem naslovu: info@tonimulec.si. Na vaša vprašanja in zahteve bo upravljalec odgovoril brez odlašanja.

Osebni podatki, ki jih upravljalec obdeluje so sledeči:

Za sklenitev in izvajanje pogodbe o nakupu oziroma prodaji blaga ter za dostavoIme in priimek kupca, katere proizvode je naročil, naslov plačnika in naslov dostave, elektronski naslov, uporabniško ime in geslo,  telefonska številka, TRR, morebitni odstop od pogodbe, številka plačilna kartice, rok poteka kreditne kartice, varnostna koda  kreditne kartice, zgodovina nakupa. Podatki se hranijo tekom sklepanja pogodbe in še dve leti po dobavi proizvodov
Za storitve marketingaElektronski naslov, ime in priimek, starost ali datum rojstva, stanje kože/ tip kože, skrbi glede kože, kontaktne informacije za prijatelje in druge ljudi, za katere želijo, da se pošlje v njihovem imenu (pridobiti morajo njihovo soglasje), informacije, ki jih pošlje stranka (npr. Fotografije, opis produktov, članki, komentarji, vprašanja…), informacije, ki nam jih posredujete preko socialnih omrežjih, ko obiščete naša socialna omrežja ( npr. Fb, Instagram, Youtube…).
Evidence grajanj napakNapaka, ki je bila grajana in veza s pogodbo, ime in priimek kupca, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, TRR, podatki o plačilni kartici.

PIŠKOTKI

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve.

UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnika, kar mu omogoča, da po želji omeji ali onemogoči piškotke. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, je mogoče tudi enostavno izbrisati.

NUJNI SISTEMSKI PIŠKOTKI

DomenaIme piškotkaNamenVeljavnost
    
    

PIŠKOTKI 3. OSEB

DomenaIme piškotkaNamenVeljavnost
    
    

ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke izklopite. Kako:

Če piškotke izklopite, spletna stran morda več ne bo delovala pravilno in bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Kljub izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletne strani.

Pregled zasebnosti
Spletno mesto uporablja piškotke, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih se shranijo v vašem brskalniku in izvajajo funkcije, kot so prepoznavanje, ko se vrnete na naše spletno mesto, in pomaga naši ekipi, da razume, kateri deli spletnega mesta se vam zdijo najbolj zanimivi in ​​koristni.